Softcover boek drukken

Softcover boek drukken is echt iets van de moderne tijd. Vroeger bestonden de softcover boeken niet eens en werden er alleen maar hardcover boeken gedrukt. Nu is het grootste gedeelte van de boeken dat gedrukt word softcover.

Ontstaan van softcover boeken

Het begon allemaal in de Verenigde Staten toen een uitgever met het idee kwam om zakboeken uit te geven. Dit waren boeken dat je in je zak mee kon nemen en onderweg kon lezen. Deze boeken mochten niet te zwaar zijn of te groot. Softcover boek drukken gebeurde dan ook op lichte papier en ook het kaft werd van papier gemaakt. Op de manier was de zakboek niet te groot of te zwaar.

Softcover boeken

Tegenwoordig kennen we de zakboek allemaal als softcover boek en weten vele van ons niet eens hoe het ontstaan is. Softcover boek drukken is stukken goedkoper en hierdoor zijn de boeken ook een stuk goedkoper. De hardcover boeken zijn een stuk duurder en hier maken uitgeverijen vaak veel winst mee. Van hele populaire boeken brengen ze eerste een hardcover versie uit. De lezers gaan het toch kopen omdat ze het boek snel willen lezen. Ze kiezen voor softcover boek drukken pas wanneer de verkopen dalen. Voor minder populaire boeken of boeken van minder bekende schrijvers word er voor softcover boek drukken gekozen, zodat lezers het gaan kopen.