HDMI kabel 4K

ru-connected-logo

4K Televisies
De nieuwste ontwikkeling op televisiegebied is te vinden in de 4K schermen. In het geval van een 4K beeldscherm is het beeld op je televisie 4 keer zo scherp als op een Full HD scherm. 4K wordt ook wel Ultra HD of UHD genoemd. Wanneer je een nieuw 4K beeldscherm aanschaft, zit daar over het algemeen ook een HDMI kabel 4K bij. Als dit niet het geval, is het verstandig om zo’n kabel aan te schaffen voor het beste resultaat.

Resolutie van het scherm
De resolutie van een scherm is opgebouwd uit pixels. Hoe meer pixels, hoe scherper en duidelijker het beeld. Bij een 4K televisie is de resolutie 3840 x 2160 pixels, dat wil zeggen 4 keer zoveel als bij een Full HD scherm. Bij een dusdanige resolutie zijn de details op je scherm stukken beter zichtbaar en is de beeldkwaliteit vergelijkbaar met die in de bioscoop. Zodat je thuis ook je eigen bioscoop kunt creëren. Behalve de betere details op je scherm, zijn de kleuren ook beter weergegeven en wordt het kijken naar de televisie een steeds realistischere ervaring. Er zijn al veel verschillende fabrikanten die een 4K televisie op de markt gebracht hebben.

4K televisie in combinatie met de juiste HDMI kabel 4K
Wanneer je een nieuwe 4K televisie aangeschaft hebt, wil je natuurlijk ook graag meteen genieten van alle bijzonderheden die deze je te bieden heeft. Je hebt dan alleen wel een HDMI kabel van hoge kwaliteit nodig om het beeld op de meest optimale wijze te kunnen  weergeven. Je hoeft niet perse een nieuwe kabel voor 4K aan te schaffen, maar de HDMI kabel 2.0 is er bijvoorbeeld ook speciaal voor ontwikkeld.

Beste kwaliteit
Wil je de televisie aansluiten op een blu-rayspeler of home cinema set? Kies dan voor een HDMI 1.4 kabel (of een hogere versie). Met zo’n kabel krijg je het beste beeld en geluid op je televisie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een HDMI kabel 4K aan te schaffen. De combinatie van een 4K televisie en een HDMI kabel 4K geven je wel een garantie voor de allerbeste beeld- en geluidkwaliteit. Wil je het beeld van één bron afspelen op meerdere schermen? Dan doe je er verstandig aan om een 4K splitter te kopen. Met zo’n splitter in combinatie met een HDMI kabel, kun je op alle schermen genieten.

Uiterlijk HDMI kabel 4K
Een 4K HDMI kabel ziet er net zo uit als een andere HDMI kabel, maar heeft dus meer functies in zich. Als je een goede kabel bestelt bij RU connected, beschikt deze over de volgende kenmerken. De HDMI kabel is plat en 19-aderig. De aders zijn vervaardigd van koper en zitten met 5 tegelijk in een groep. Iedere groep is voorzien van een omhulsel dat een dubbele bescherming biedt tegen beschadiging en storingen. Omdat de connector een volledig metalen behuizing heeft, vormt deze samen met het omhulsel van de groep de beste bescherming tegen invloeden van buitenaf. Om goed te kunnen geleiden en beschermd te zijn tegen corrosie zijn de connectoren verguld. De kabel zelf is voorzien van een geweven buitenkant.