Als slijterij nieuwe wijnen inkopen? Ga om deze redenen voor biologisch

Wanneer je de eigenaar of de uitbater bent van een slijterij, dan is de kans zeer groot dat de wijnsectie een belangrijk deel vormt van je winkel en daarmee je volledige onderneming. Wijn behoort immers al sinds vele jaren tot de meest geliefde alcoholische dranken. Interessant is hierbij natuurlijk dat er zo ontzettend veel te kiezen is. Hierbij geldt dat de opkomst van biologische wijnen eigenlijk niet meer te negeren valt. Ga je dus binnenkort weer op zoek naar nieuwe wijnen om aan je assortiment toe te voegen? Overweeg dan eens of er ook biologische wijnen bij zitten voor in jouw winkel bij de wijngroothandel. Hieronder lees je om welke drie redenen dat een zinvolle suggestie is.
Beter voor het milieu
Het volgens velen belangrijkste voordeel van biologische wijn is het feit dat dit type wijn beter is voor het milieu dan conventionele wijn. Het verschil zit ‘m hierbij in de totstandkoming. Zo hoeven er bij de productie van biologische wijn geen pesticiden te worden gebruikt en is er mede daardoor geen vervuiling voor het grondwater en de bodem ter plaatse. De lokale biodiversiteit wordt door deze productie dan ook niet aangetast.

Gunstig voor producenten
Ook voor de producenten is het beter om voor biologische wijnen te gaan. Dit geldt vooral voor de mensen die daadwerkelijk op de wijngaarden werken. Zij lopen bij biologische wijn als eindproduct namelijk minder risico om met schadelijke stoffen in contact te komen tijdens hun werk.
Gezonder voor eindgebruikers
Tenslotte is het ook voor de consument beter om voor biologische wijn te kiezen. Biologische wijn is namelijk beter (of minder schadelijk) voor de gezondheid. Dit laat zich verklaren doordat je in de biologische varianten minder sulfiet en ochratoxine A aantreft. Naast biologische wijnen heeft Natrada ook een groothandel in verzorgingsproducten. Deze biologische verzorgingsproducten zijn net als de biologische wijnen een betere en minder schadelijke optie als niet biologische verzorgingsproducten.