Lokale vindbaarheid laten verbeteren

logo-rp

imagesSommige bedrijven willen graag alleen lokaal gevonden worden omdat deze alleen in een bepaalde regio werkzaam zijn. Mijn bedrijf hoort daar ook bij want ik ben schilder en ik neem bijna nooit opdrachten aan die te ver van mijn huis afliggen (ivm reistijd). Sinds kort heb ik ook een website omdat dit de plaats is waar mensen beginnen te zoeken naar een dienst of product als ze die nodig hebben. Het viel mij op dat mijn website niet zo makkelijke te vinden was en ook niet via google. De lokale vindbaarheid was dus niet goed. Ik weet niet zoveel van het internet af maar ik weet wel dit niet een goed teken was.

 

De oplossing

 

Zoals ik al zei weet ik niet zoveel over het internet en heb ik de website maar door een kennis van mij laten maken. Omdat ik dit in een keer professioneel gedaan wou laten doen heb ik op het internet gezocht naar een bedrijf die in lokale vindbaarheid gespecialiseerd is. Na niet zo heel lang te zoeken kwam ik terecht bij Regiopromotor. Op de website stond dat ik een gratis analyse kon laten maken dus dat heb ik ook gedaan.

internet2Een dag later kreeg ik een overzicht van de analyse, maar die begreep ik niet helemaal. Ik heb maar even contact gehad met dit bedrijf en het blijkt dus dat de sleutelwoorden voor mijn website niet goed gebruikt werden. De persoon aan de telefoon heeft mij een aanbod gedaan en deze was veel goedkoper dan mijn verwachtingen! Via de telefoon heb ik instructies gekregen over welke informatie nodig was en daar ben ik toen gelijk mee aan de slag gegaan.

Na ongeveer twee maanden kreeg ik al meerder opdrachten binnen en de meeste mensen vertelde mij dat ze mijn bedrijf op het internet zijn tegengekomen!